In de Bakkerij

In de Bakkerij - Wijngaardstraat 50 Goes - Voor openingstijden kijk hier

Onze bakkers

De initiatiefnemer is Renee Looman, 23 jaar.

Een vrouw in een ‘mannenwereld’, maar wel één die haar mannetje staat.

Renee meldde haar ouders al op 4 jarige leeftijd dat ze bakker wilde worden, maar als jong volwassene viel het kwartje met betrekking tot de beroepskeuze nog niet direct.

Renee is met een heel grote omweg In de bakkerij in Goes terecht gekomen.

Na het voltooien van de Havo is ze de wereld in getrokken: ze volgde o.a. taalcursussen in Brisbane (Australië) en Venetië (Italië), en werkte in een Urang Utang opvang in Maleisisch Borneo.

Een geweldige tijd had ze in het zuiden van India, waar ze op een school Engelse lessen gaf aan de kinderen van de lagere school.

In al die landen, en in nog veel meer andere, kocht Renee koekjes, brood, at chocolade en ijsjes en eigenwijs als ze was (en is), ze vond altijd dat het nog beter kon.

Na al die omzwervingen was een inschrijving aan het Institute le Cordon Bleu in Parijs een logische keuze. Daar doorliep Renee het volledig programma Pattiserie.

Ze is dan ook een heuse Chef Pattisier, met muts.

Op zoek naar kennis en ervaring kwam ze daarna op het Bakery Institute in Zaandam terecht, en daar sloeg de balans definitief door naar brood.

Brood, brood, brood, in alle soorten en maten, maar wel met zuurdesem en fantastische grondstoffen bereid!

 

Wilbert Poppe(29) is na een langdurige carrière als vakantie-/weekendhulp in een bakkerij uiteindelijk ook vast in het bakkersvak terecht gekomen.

Na de HAVO dacht Wilbert nog een ogenblik een kantoorbaan te ambiëren en vol goede moed schreef hij zich in voor een HBO opleiding communicatie.

Het bakkersambacht zat echter al te diep, dus switchte hij naar de bakkersopleiding.

En dat is wat hij wil, brood bakken, maar dan wel zo puur mogelijk.

Wilbert werkte zijn hele carrière bij traditionele bakkers, die vrijwel al het brood met behulp van heel veel machines en broodtoevoegingen maken.

Op eigen initiatief en kosten, omdat hij vond dat het anders moest , meldde ook hij zich bij het Bakery Institute.


Hij had er een fantastische tijd, leerde de ins en outs van de pure Zuurdesembroodbereiding en hij realiseerde zich dat er eigenlijk geen weg terug meer was.

En omdat toeval niet bestaat was daar op het juiste moment In de bakkerij.