In de Bakkerij

In de Bakkerij - Wijngaardstraat 50 Goes - Voor openingstijden kijk hier

Over ons

In de Bakkerij maken we eerlijk brood met zuurdesem, zeezout, gerevitaliseerd water en de beste bloemsoorten. Voor dit heerlijke brood kunt u 7 dagen in de week  bij ons terecht. Ons brood wordt na een lang rijsproces op de stenen ovenvloer gebakken. En dat proeft u terug in de korst en de aromatische binnenkant.

Renee Looman is een gepassioneerd bakker die het vak geleerd heeft van de allerbeste Franse bakkers. Deze ''ervaren'' 23 jarige bakker bakt o.a. de lekkerste Franse broden en heerlijke croissants. Dat weten de daklozen in de Metro van Parijs ook. Een jaar lang heeft Renee, op de terugweg van de lessen aan het gerenommeerde Insitute Le Cordon Bleu, haar baksels uitgedeeld aan de clochards van Parijs. De clochards op Metro lijn Saint Michael - Vaugirard hebben dagelijks gesmuld van de verse en nog warme croissants en taart.

De broden worden nagenoeg allemaal gemaakt met huisgemaakt zuurdesem (soms met bio-gist), de basis voor alle broden van het assortiment. Het vloeibare zuurdesem waarmee vrijwel het hele assortiment gebakken wordt is door Renee in de afgelopen jaren ontwikkeld en verbeterd, en is de basis voor alle broden. Dit desem is uniek en wordt door ons zelf gemaakt. Iedere dag zorgen we goed voor het desem, het levende geheim van de bakkerij. We doen dit met de juiste temperaturen, zodat het desem niet te zuur word. We produceren op die manier melkzuur in plaats van azijnzuur. Het desem zorgt ervoor dat het brood gaat leven en zich ontwikkeld tot een smaakvol brood, een brood dat in balans is en niet ''zuur''.

We bewerken en vormen het brood met de hand. Ons deeg is gevoelig en vraagt om handwerk. Het rijsproces bedraagt 12 uur of meer, hierdoor krijgt het brood de tijd om een heerlijke smaak te ontwikkelen.

Kortom: dit brood is puur en smakelijk en bestaat naast zuurdesem maar uit 3 of 4 ingrediënten (bloem, water, zout en soms een ''geheim'' ingrediënt dat altijd een natuurlijke oorsprong heeft). Zo is er bijvoorbeeld een recept waarin een heel klein beetje biologische appelstroop verwerkt is….!

Naast al die mooie grondstoffen stoppen onze bakkers vooral echt vakmanschap en liefde voor het ambacht in de broden. En dat proef je!